چهارشنبه, 12 اردیبهشت 1403
چهارشنبه, 12 اردیبهشت 1403
در مراسم تشییع هوشنگ ابتهاج چه گذشت؛

خداحافظی همیشگی «سایه« با «ارغوان» | وصیت ابتهاج برای سفر ابدی به رشت!+فیلم

۱۴۰۱/۰۶/۰۴ ۰۹:۲۳ چاپ

به گزارش حکایت گیلان | مراسم تشییع پیکر هوشنگ ابتهاج، در مقابل تالار وحدت امروز جمعه ، چهار شهریور ماه با خوانش سرود «ایران سرای امید» و شعر ارغوان با حضور پرشمار طرفداران این شاعر پیش از آغاز رسمی مراسم اعلام شده ، آغاز شد.

آمدن پیکر هوشنگ ابتهاج با تشویق ممتد حاضران و خوانش بخشی از شعر ابتهاج « امید هیچ معجزی ز مرده نیست، زنده باش» و درود بر سایه همراه شد.

در ادامه خوانش ابتهاج از شعر «ارغوان» برای حاضران پخش شد که با زمزمه و گاه گریه حاضران همراه بود.

همچنین پیش از آغاز مراسم در تالار وحدت، پیکر ابتهاج به خانه ارغوان رفته تا او برای آخرین بار با درخت ارغوان محبوبش وداع گوید.

یلدا ابتهاج در مراسم تشییع پدرش گفت: پدرم در آخرین لحظات می‌گفت دلم می‌خواهد به رشت برگردم. وی با بیان این که از او هیچ پیام دیگری جز اشعارش باقی نیست خاطرنشان کرد:امیدوارم مزار او در باغ محتشم آبرومند باشد.

آیت‌الله مصطفی محقق داماد روحانی معروف بر پیکر هوشنگ ابتهاج نماز  خواند.

یلدا ابتهاج خبر داد: ابتدا قرار بود مراسم خاکسپاری امروز برگزار شود اما به دلیل اینکه احتمال داشت ما با تاخیر به رشت برسیم، پدر ساعت ۸ صبح فردا در باغ محتشم رشت به خاک سپرده می‌شوند.
 

زنده یاد ابتهاج، سال ۱۳۰۶ در رشت متولد شد و در ۲۰ سالگی اولین کتابش را با نام «نخستین نغمه‌ها» منتشر کرد. او سرودن غزل را در کنار سرودن شعر در قالب‌های دیگر سنتی تجربه کرد. همچنین نمونه‌‎هایی از شعر نو در بین آثار این شاعر به چشم می‌خورد. شعر تصنیف مشهور «سپیده» که با عنوان «ایران ای سرای امید» شناخته می‌شود، از سروده‌های ابتهاج است.

ابتهاج در تیرماه ۱۴۰۱ به دلیل نارسایی کلیوی در بیمارستانی در شهر کلن آلمان بستری و تحت درمان قرار گرفته بود، بامداد چهارشنبه ۱۹ مرداد در ۹۵سالگی درگذشت.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان